4 comments

  1. Dėkoju Vaida jums už išsamų atsakymą, susiradau knygelę,užsisakysim,kad visada žvilgtelt galima būtų. Labai gera mintis dėl klausimynų, internete radau daug išsamesnių nei maldaknygėje,yra netgi dalykų, kur nemaniau,kad tai nuodėmė.
    O gal Rokiškyje būna kokių pamokėlių suaugusiems,tokiam nebevisai jaunimui?

    1. Ne, pamokėlės (katechezė) kol kas tik vaikams ir paaugliams. Suaugusiems lieka asmeniniai pokalbiai 🙂 parapijos ar kt. namuose.
      V.

  2. Sveiki!
    Norėčiau paklausti,kaip jūs ruošiatės išpažinčiai?Pagal klausimus maldaknygėje ar pagal sąžinės balsą, ar dar kaip kitaip?Nors atrodo ir pažįstu labai dvasingų žmonių,bet kažkaip apie tokius dalykus nelabai kalbama nei gatvėje, nei prie kavos puodelio.Nesinori to daryti tik dėl pliusiuko,norisi pasiruošti gerai, o paskutinės tikybos pamokos buvo jau senokai.Jeigu kas turi laiko ir noro būtų labai smagu jeigu pasidalintumėte savo patirtim…ačiū!

    1. Pirmiausia randu vietą, kur galiu būti tyloje. Tada prašau Šventosios Dvasios, kad apšviestų mano širdį ir pamatyčiau, kur neatsiliepiau į Dievo kvietimą mylėti Jį, kitą žmogų ir save. O tam pamatymui ir pasitarnauja įvairios sąžinės peržvalgos: vienąkart iš maldaknygės, kitąkart pagal 10 Dievo įsakymų, pagal knygelę „Išpažintis” (berods, Palendrių brolių), be to, internete į paieškos laukelį įvedus „sąžinės sąskaita”, visai neblogų klausimynų galima rasti. Svarbiausia tyloje skirti maldai ir sąžinės peržvalgai tiek laiko, kiek reikia – valandą, dvi… Ir Dievas pats iškels iš mūsų atminties nemeilės momentus.
      Vaida (katechetė)

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *