Nuo karo nukentėjusiems Ukrainos žmonėms

Інформація для громадян України Informacija Ukrainos piliečiams ir jų šeimos nariams  

Vasario 24-osios rytą buvo atverstas naujas skausmingas istorijos puslapis – prieš Ukrainą pradėtas karas. Šiuo šaliai sunkiu metu Lietuvos Caritas yra kartu su savo kolegomis, Ukraina Caritas ir visais Ukrainos žmonėmis!   Lietuvos Caritas, Lietuvos Raudonasis Kryžius, „Maltiečiai“, „Maisto bankas“ ir Gelbėkite vaikus“ renka lėšas nuo karo Ukrainoje bėgantiems žmonėms. Jūsų aukos bus skiriamos humanitarinei pagalbai, pirmai psichosocialinei pagalbai ir pirmajai pagalbai teikti.

Čia: aukok.lt arba trumpuoju numeriu 1485 auka – 5 Eur   Jeigu norite padėti į Lietuvą atvykstantiems karo pabėgėliams – turite laisvą namą, butą ar kambarį, pildykite anketą ir suteikite laikinus namus nuo karo siaubo bėgantiems ukrainiečiams.

Čia: stipruskartu.lt   Jeigu norite prisidėti prie Caritas savanorių komandos – teikti tiesioginę ir netiesioginę pagalbą ukrainiečiams: registruojant žmones, rūšiuojant ir dalinant humanitarinius paketus, organizuojant užimtumo veiklas.

Čia: REGISTRACIJA   Jeigu norite skirti lėšų Ukrainoje nuo karo nukentėjusiems žmonėms, galite aukoti į specialią Lietuvos Caritas sąskaitą – visos gautos lėšos bus skirtos Ukrainos Caritui.

Čia: Lietuvos Caritas,

jur. asm. kodas 192066334

LT027300010137182270 AB bankas Swedbank  

Visais klausimais galite kreiptis į „Lietuvos Caritas“ komunikacijos koordinatorę Aušrą Malinauskienę, tel. +370 674 66 049

Kvietimas lietuviams visame pasaulyje

2022 m. kovo 3 d.

Mieli lietuviai visame pasaulyje,

Kai rengėme laišką Maldos už lietuvius visame pasaulyje dienai, mažai kas galėjo numatyti, kad Rusija užpuls Ukrainą ir prasidės karas.

Daugelis iš Jūsų buvote tie, kurie taikiomis priemonėmis kovojote už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, rėmėte vargstančius. Ačiū Jums už tai.

Jūs žinote, kaip paveikti savo šalių vyriausybes, parlamentus, prezidentus, kad šie taip pat stotų į Laisvės ir Tiesos pusę.

Kviečiu ten, kur esate, Jūsų gyvenamose šalyse, padėti ukrainiečių bendruomenėms, telktis ir aktyviai veikti, kad vėl Europoje įsivyrautų taika, kad karas Ukrainoje baigtųsi. Taip pat kviečiu padėti karo siaubą kenčiantiems žmonėms, remiant organizacijas, kurios telkia tokią paramą.

Tegul mūsų ginklai šioje kovoje būna malda ir konkretūs darbai dėl laisvės, dėl tiesos, dėl taikos.

Dieve, laimink Ukrainą!
 
 + Gintaras Grušas
LVK Pirmininkas
Vilniaus arkivyskupas metropolitas

Prel. Edmundas Putrimas
Lietuvos vyskupų konferencijos delegatas
užsienio lietuviams katalikams

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *